h-assortiment

Anpflanzen
Blumenzwiebeln sind im Herbst und im Frühjahr erhältlich. Im Herbst umfasst das Sortiment u. a. Tulpen, Narzissen, Krokusse, Kaiserkronen und Amaryllis. Dies sind alles frühlingsblühende Blumenzwiebeln. Im Frühjahr können sommerblühende Blumenzwiebeln wie z. B. Lilien, Callas, Dahlien, Gladiolen und Fresien gepflanzt werden.

Auf den Verpackungen der Blumenzwiebeln steht eindeutig, wie die Zwiebeln gepflanzt werden müssen und wann sie blühen. Die Blumenzwiebeln erhalten wir von der Firma "Baltus Bloembollen" aus Vaassen. Dieses Unternehmen garantiert eine hervorragende und gute Qualität. Seit 2013 haben wir außerdem eine Auswahl an Blumenzwiebeln von "Bruno Nebelung" in unserem Sortiment. Dieses Unternehmen liefert ebenfalls qualitativ hochwertige Blumenzwiebeln in kleineren Verpackungseinheiten.
Auf der Website www.bloembollen.com finden Sie das Sortiment der Frühlingsblumenzwiebeln von "Baltus Bloembollen".


Bemesting
Omdat bloembollen vanuit een reserve in de bloembol of knol groeien is bemesten van indirect belang. De bladeren zullen sterker groeien, waardoor de plant meer energie kan opslaan in de bol. Sterven na de bloei de bladeren af, dan gaat de energie terug naar de bol. Hoe meer energie de bladeren kunnen terugsturen naar de bol, hoe meer energie er voor het volgend bloei en groeiseizoen is. Bemesten van bloeiende bollen versterkt de bloemkleur.

Snoei
De plant die uit de bloembol komt hoeft niet gesnoeid te worden. Sterker nog, het is beter om het niet te doen. Na de bloei sterven de bladeren langzaam af, de energie die in de bladeren zit gaan dan terug in de bol. Dit is een heel belangrijk proces, omdat op deze manier de bol de energie vastlegt voor het komende jaar.

Laat het gele blad los van de bloembol, dan kan het verwijderd worden. Najaarsbloembollen kunnen rustig in de grond blijven het gehele jaar. Deze kunnen over het algemeen goed tegen vorst. Voorjaarsbloembollen moeten nadat het blad is afgestorven en voor dat de vorstperiode aanbreekt uit de grond gehaald worden.

Let het hele jaar op met schoffelen bij de plaats waar bloembollen geplant zijn. Beschadig je de bloembol, dan is de kans groot dat deze wegrot. Door eenvoudig een klein houten stokje bij de geplante bollen te zetten blijft de plaats zichtbaar, ook als ze niet in bloei staan.