• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Eten uit eigen tuin / balkon

Ook als je geen tuin hebt, maar wel een (dak)terras of een balkon kun je genieten van groente en kruiden uit eigen tuin! In ons planencentrum vindt je diverse soorten groente die compact groeien. Deze zijn daardoor geschikt voor in een pot. Denk bijvoorbeeld aan een aardbei, koolrabi of sla plant. Zelfs fruit is zelf goed te kweken, ook als je tuin niet zo groot is! Fruit bomen zijn er in diverse vormen, bijvoorbeeld zuil, geleid of patiofruit. Patio fruit past goed in een pot op het terras, deze groeien namelijk heel langzaam en blijft daardoor compact. Deze zijn er in appel, peren, pruim en kersen planten. Wist je dat er ook tomaten rassen zijn die compact groeien? Deze zijn ook nog eens super zoet, dus super lekker. Heb je iets meer plek dan kun je bijvoorbeeld een komkommer, aubergine of meloen ook laten klimmen als een klimplant tegen een rekje. Deze rekken vindt je in ons plantencentrum bij de groente planten, maar ook bij het fruit.

Ook kleinfruit kun je tegen een rekje laten klimmen, zoals druiven, frambozen en zelfs een kiwi doet het prima, zet deze in een pot in onze Excellent potgrond, zo heeft de plant meteen een goede basis.

Kruiden op een kruidenrekje is ziet er niet alleen heel gezellig uit, maar is ook nog eens super lekker.

Ook voor diverse handige materialen kun je in ons plantencentrum terecht. Zoals bijvoorbeeld de waterreservoir bak, deze zorgt ervoor dat het watergeven makkelijk wordt.
Het oogsten van bijvoorbeeld kruiden en groente gaat gemakkelijk wanener je deze plant in een speciale teeltbak op pootjes. Bij deze bakken is ook een 'kap' verkrijgbaar, zodat je een soort mini hobbykasje op je terras hebt staan.

  

 

Patio fruit vind je bij het fruit, trage groei voor in pot

Leuke kruiden potten

compacte planten: patio fruit en strongboy tomaat

warmte minnend: paprika, blijft ook compact

sierfruit in pot: 

Foto veranderen

Accessoires voor klimplanten

potten met wielen

teelt bakken

Meer groente en kruiden, klik hier

 

 

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie