• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Een prachtige tuin begint met een Beplantingsplan

Wil je graag een nieuwe beplanting, maar weet je zelf niet goed hoe? Wij helpen je graag verder de juiste plantkeus te maken!

Bij Hendriks Plantencentrum begrijpen we dat het ontwerpen van een beplantingsplan een uitdagende taak kan zijn. Daarom bieden wij onze expertise en ervaring aan om je te begeleiden in dit proces. Of je nu een tuin, een terras, een balkon of een bedrijfspand wilt verfraaien, ons beplantingsplan is op maat gemaakt om aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen.

Wat is een beplantingsplan?

Een beplantingsplan is een gedetailleerd plan voor de planten in een tuin. Het is als een soort tekening waarin staat waar welke planten moeten komen. Een goed beplantingsplan houdt rekening met dingen zoals het weer, de grond, waar de zon schijnt en wat voor sfeer je wilt in de tuin. In het plan staat welke planten je nodig hebt, waar ze moeten staan, hoe ver ze uit elkaar moeten staan en welke kleuren ze hebben. Het doel van een beplantingsplan is om een mooie tuin te maken waarin de planten goed groeien en elkaar mooi aanvullen.

Waarom is een beplantingsplan belangrijk?

Een beplantingsplan is dé sleutel tot succes bij het aanleggen van een fantastische tuin! Het biedt een overvloed aan voordelen waar je dolenthousiast van wordt. Allereerst zorgt het voor een geweldige structuur en een perfecte samenhang in je tuin. Geen willekeurige beplanting meer, maar een geordend en gebalanceerd paradijsje. Daarnaast is een beplantingsplan jouw gids voor het maken van de juiste plantkeuzes. Het neemt alle omgevingsfactoren in acht en zorgt ervoor dat jouw planten floreren op hun gekozen plekje. Geen teleurstellingen meer en geen mislukte beplanting! En laten we vooral niet vergeten dat een beplantingsplan het onderhoud van je tuin een eitje maakt. Je weet precies welke plant waar staat en welke verzorging ze nodig hebben. Dat betekent minder stress en meer genieten van je groene paradijsje!

Hoe gaan we te werk?

Heb je Interesse in een op maat gemaakt persoonlijk beplantingsplan? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. We zullen samen een gepast moment zoeken voor een afspraak in ons plantencentrum.

Voorafgaand aan deze afspraak ontvang je nog een invulformulier, waarin we bepaalde voorbereidende informatie vragen die voor onze ontwerper fijn zijn om te weten ter voorbereiding aan de afspraak.

Tijdens de afspraak zullen we, onder het genot van een kopje koffie, al jouw tuinwensen bespreken. Deze wensen combineren we dan met onze vakkennis en ideeën. Met al deze informatie gaan onze ontwerper aan de slag om een persoonlijk beplantingsplan te creëren.
Dit wordt een prachtig plaatje waarin jouw wensen en ons advies samenkomen!

Wanneer is het beplantingsplan klaar?

Binnen ongeveer twee weken ontvang je ons ontwerp. Zodra je helemaal tevreden bent met het ontwerp, maken we een passende offerte en plannen we een "afhaalmoment" in. Omdat we werken met levende en seizoensgebonden producten, kan het voorkomen dat niet alle planten direct leverbaar zijn. In dat geval zullen we je adviseren om deze planten op een later moment te planten of bieden we je een alternatief aan. Uiteraard houden we je hier goed van op de hoogte en nemen we alles in goed overleg met je door.

Zodra jouw persoonlijke tuin-planten-pakket klaarstaat, krijg je van ons bericht en kun je deze ophalen in ons plantencentrum. Natuurlijk is bezorging ook mogelijk. We stemmen dit graag persoonlijk met je af. We zorgen ervoor dat alles perfect voor jou klaarstaat, zodat je meteen aan de slag kunt met het creëren van jouw droomtuin!

Een tuin waar je trots op kunt zijn

Bij Hendriks Plantencentrum hebben we een breed assortiment aan tuinplanten waaruit je kunt kiezen. Veel van onze planten komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij, wat garant staat voor kwaliteit en gezonde planten. Of je nu op zoek bent naar kleurrijke bloemen, groenblijvende struiken, siergrassen of bomen, wij hebben de perfecte planten om jouw tuin tot leven te brengen. Door kwaliteit te combineren met onze deskundige begeleiding helpen wij je graag om een tuin te creëren waar je van kunt genieten en trots op kunt zijn. 

Maak gebruik van onze Aanplantservice

Naast het verstrekken van beplantingsplannen bieden wij bij Hendriks Plantencentrum ook een handige aanplantservice. Ons team van ervaren hoveniers zorgt voor de professionele aanleg van de beplanting in jouw tuin. Met zorg en aandacht plaatsen we de planten volgens het beplantingsplan, waarbij we rekening houden met de juiste afstanden en plantdieptes. Dit garandeert een optimale groei en bloei van de tuinplanten, en bespaart jou tijd, moeite en vieze handen!

Meer over onze aanplantservice

Klaar om jouw tuin droom uit te laten komen?

Ben je klaar om jouw buitenruimte nieuw leven in te blazen met een professioneel beplantingsplan? Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Hendriks Plantencentrum je kan helpen om jouw groene dromen waar te maken. 

Bel of mail ons voor de mogelijkheden! 

Neem contact op

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie