• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Zomeronderhoud

Zomeronderhoud

De zomer is voor de tuinbezitter vooral de tijd om te genieten. De grote snoeibeurt, het planten en de opruimingswerkzaamheden zijn voor het voor- en najaar. Toch blijft er bijna elke dag wel wat te doen. Deze tips zetten de belangrijkste onderhoudsklussen op een rijtje.

Planten
Met containerplanten kunt u ook midden in de zomer kale plekken opvullen. Geef direct na het planten rijkelijk water en blijf de vochtigheid van de grond goed in de gaten houden. De hele zomer door vindt u bij ons nog een flinke keus aan éénjarige en meerjarige zomerbloeier’s.

Bemesten
Een aantal gewassen heeft gedurende de zomermaanden behoefte aan bijvoeding. Je planten hou je gezond door ze naast water ook voeding te geven. Kies bijvoorbeeld onze eigen Excellent plantenvoeding of laat je door ons adviseren in de tal van soorten DCM meststoffen.

Gazon
Voor een gezonde, groene grasmat dient u tijdens de zomer twee keer een speciale, stikstofrijke gazonmest toe. Daarnaast zit er ook magnesium in deze meststof welke voor een intens groene kleur zorgt in het gras.

Rozen
Regelmatig bijmesten met een speciale rozenmest voorkomt geel blad en zorgt voor een rijke bloei. Door voeding te geven hou je je rozen sterk en zullen ze bloeien tot in het late najaar.

Potten en bakken
Regelmatig een dosis vloeibare plantenvoeding door het gietwater mengen, bevordert de bloei. Planten blijven krachtig en gezond, hierdoor krijgen ziektes geen kans en zijn ze minder vatbaar voor schade door insecten.

Coniferen
Gedurende de zomermaanden twee keer bemesten met speciale coniferenmest om bruin worden tegen te gaan.

Heide
Een kalirijke meststof helpt de heideplanten om weerstand op te bouwen voor het winterseizoen. Ook rhododendrons zijn hierbij gebaat. Kies voor deze groep planten speciale mest voor zuurminnende planten.

Gewasbescherming
Ongedierte en schimmelziekten zijn de grote vijanden in de zomermaanden. Goede voeding en voldoende water, verhogen de natuurlijke weerstand van uw planten. 

Snoeien
Heesters die voor de langste dag (21 juni) bloeien, moeten na de bloei worden gesnoeid. Voor het overige kunt u tijdens de zomermaanden overal in uw tuin wat lichte vormsnoei toepassen.

Vijvers
Let erop dat uw vijverwater tijdens de warme maanden voldoende zuurstof bevat. Laat het oppervlak voor de helft bedekken door zuurstofplanten als waterpest, hoornblad of water- hyacint, dan krijgen algen minder kans.
In het voorjaar is het normaal als de vijver een tijdje troebel wordt. In de zomer wijzen algen en troebel water op een verstoring van het biologisch evenwicht en kunt u beter uw tuinadviseur om raad vragen.

Meer weten?
Vraag onze tuinadviseurs gerust alles wat u nog meer over zomeronderhoud wilt weten. Ze helpen u graag met handige tips en goede raad.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie