• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Rozen

Aanplanten
Rozen vragen een goede, humusrijke en vooral rijkbemeste grond. Daarom is ons advies om de grond goed te spitten en DCM Vivimus voor rozen te gebruiken bij het aanplanten in de vollegrond. Rozen die in potten komen te staan kunnen het beste in Terrasplantenpotgrond van Jardino (samengesteld door Wim Hendriks) worden geplant. Beide potgronden zorgen voor een goede hergroei van de roos door de goede structuur en bodemleven van de grond.

alt alt
Plant de rozen niet te diep. Vaak zitten occulaties (waar de plant op de onderstam is geënt) zeer laag, zouden de occulatie in de grond komen dan kan de rozenstruik afsterven. Potgekweekte rozen kunnen jaarrond worden geplant. Deze zijn verkrijgbaar vanaf mei.

Rozen houden van voldoende beschutting tegen kille wind een zonnige standplaats.
Door de rozen in DCM Vivimus voor rozen te planten wordt de waterhuishouding in de grond zodanig dat de planten niet meer te nat staan.
Ook kunnen ze hierdoor voldoende voedingsstoffen opnemen. Rozen zijn kalkminnend, een voldoende hoeveelheid kalk in de bodem komt dus zeker van pas.

Bemesting
Voor het krijgen en behouden van een uitbundig bloeiende en gezonde roos is bijmesten noodzakelijk. DCM heeft hiervoor speciale rozenmest. Deze zorgt voor gezonde planten en een uitbundige bloei.
Vaak hebben rozen last van roest, hiervoor heeft DCM Lavameel. Deze poedervorm moet tijdens het ontwikkelen van blad aan de rozenstruik worden gestrooid (over de plant). Zo wordt het blad zeer sterk en minder vatbaar voor roest. De gebruiksaanwijzing staat op de verpakking.
 alt


Snoei
Rozen struiken (en rozen op stam) kunnen ieder jaar worden terug gesnoeid. Snoei tot ca. 25-30 cm terug. Doe dit in maart, zo voorkom je dat de plant sterk in kan vriezen.
Bij klimrozen moet verjongingssnoei worden toegepast, d.w.z. dat alleen de oude takken volledig weggesnoeid moeten worden. Klimrozen bloeien namenlijk op twee-jarig hout.
De bloemen komen op takken die vorig jaar zijn gevormd. Zou je de klimroos volledig terugsnoeien dan geeft de plant dat jaar geen bloemen.
alt alt

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie