• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Advies en tips over lavendel

Advies en tips over lavendel

Aanplanten
Lavendel is bijna het hele jaar door verkrijgbaar. Lavendel Hidcote is de mooiste en de gezondste blauw-paarse lavendel. Deze heeft de mooiste, intens blauwe bloemen.
Per strekkende meter zijn 4-5 planten voldoende voor het krijgen van een haagje.
Lavendel Hidcote wordt ca. 40 cm hoog. Omdat Lavendel niet houdt van natte voeten, moet bij het aanplanten ervoor gezorgd worden dat de grond goed doorlatend is. Gebruik hiervoor onze eigen Excellent potgrond. Deze grond is goed doorlatend en luchtig doordat er grove bestanddelen in zitten.

Lavendel is goed te combineren met bijvoorbeeld rozen of buxus. Net als Lavendel staan deze planten graag in de volle zon. Staat Lavendel halfschaduw dan zal de plant minder bloemen geven.

alt alt alt

Bemesting
Lavendel vraagt een goed doorlatende kalkhoudende grond met een matig voedingsniveau. Om de rijke bloei te bevorderen en te behouden is bijmesten noodzakelijk. Mest bijvoorbeeld bij met de DCM Organische meststof voor Lavendel, start hiermee in het voorjaar. Deze meststof is puur organisch en heeft een lange werking en bevat Kalium en Fosfor wat zorgt voor een rijke bloei en intense bloemkleur.

Snoei
Snoeien van Lavendel is erg belangrijk, zo voorkomt u dat de planten verhouten. D.m.v. snoeien wordt de groei van scheuten bevordert en wordt de plant bossiger.
Makkelijk is het volgende:
Snoei op 20 maart!
Dan vriest het zeker niet meer dan -5C en de plant is dan nog niet in een sterke groei fase.
Snoei de lavendel terug tot ca. 15-20 cm.
Doe dit ieder jaar en geen jaar overslaan!

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie