• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Advies en tips over viooltjes

Advies en tips over viooltjes

Aanplanten
Viooltjes zijn op vele plekken in de tuin te planten. In borders of in potten op het terras fleuren ze meteen de tuin op. Ze kunnen ook goed gecombineerd worden met coniferen, klimop, hei planten en vele andere vaste planten. Bij het aanplanten altijd goede potgrond gebruiken met langzaamwerkende meststoffen, zodat de viooltjes altijd voorzien zijn van meststoffen. Ons advies is onze eigen Hendriks Excellent potgrond te gebruiken. Deze potgrond is zeer geschikt voor in bakken, maar kan ook in de tuin worden gebruikt. De potgrond bevat meststoffen voor een halfjaar.  Viooltjes zijn er vanaf half september t/m november, dat zijn de zogenaamde winterviolen, ook zijn er voorjaarsviolen, deze zijn vanaf maart te krijgen. Er zijn ontzettend veel kleuren in zowel grootbloemige als kleinbloemige viooltjes. Beide soorten zijn ongeveer even sterk. Ook is er nauwelijks verschil in de groei van planten tussen de verschillende kleuren.

Bemesting
Zoals hierboven beschreven is het handig én ook eenvoudig om meteen met goede potgrond te starten. Bijmesten is heel eenvoudig met onze Hendriks excellent plantenvoeding. Deze meststof kan eenvoudig worden opgelost in water (dosering: 1 eetlepel op 10 liter water).

Snoei
Het is niet nodig viooltjes te snoeien. Worden ze in september – oktober geplant dan kunnen ze tot in de maand mei doorbloeien. Door eenvoudig de uitgebloeide bloemen eruit te knijpen, wordt de plant gestimuleerd om nieuwe bloemen aan te maken. Zo heeft u extra lang bloemplezier van deze plant.

In het voorjaar zijn violen verkrijgbaar van medio maart tot begin april en in het najaar van begin oktober tot zolang de voorraad strekt.

 

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie