• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Advies en tips vaste planten

Advies en tips vaste planten

Aanplanten
Vaste planten zijn kruidachtige planten (planten die geen hout vormen) die meer als twee jaar leven. Deze groep planten bestaat uit tal van soorten en variëteiten. Voor iedere perk, border en grondsoort zijn er diverse geschikte planten te vinden. 

Vaste planten zijn onder te verdelen in diverse groepen: wintergroen, bodembedekkend, vlinderlokkend, zomerbloeiend, herfstkleuren, inheems, kruiden, geurend, prairieplanten, etc., etc.
Op ieder etiket vindt u veel informatie over de planten. 
Verder vindt u bij de vaste planten een lijst met daarop de Nederlandse naam en Latijnse naam. Zo kunt u makkelijk de planten vinden die u zoekt.

Als u advies nodig heeft, over welke plant kan waar of hoe maak ik een mooie border, vraag ons gerust om advies. Dat kan in de winkel maar natuurlijk ook per mail: winkel@hendriksplantencentrum.nl

Bemesting
Planten die rijk bloeien hebben veel voeding nodig. Tijdens de groeiperiode (vanaf maart) kunt u beginnen met bijmesten. Kies voor bloeiende planten een meststof met veel Kalium (K). Deze meststof zorgt voor een intense bloemkleur. Geschikt voor bloeiende borders en perken te bemesten is DCM Siertuinmest. Deze universele meststof is voor de hele tuin bruikbaar. Strooien bij regenachtig weer is het beste. Ook DCM Vaste planten is een goede meststof speciaal samengesteld voor de vaste planten tuin, maar ook geschikt voor bodembedekkers.

Snoei
Vaste planten die uitgebloeid zijn kunnen worden gesnoeid.
Enkele vaste planten zijn in de winters groen, maar de meeste planten sterven geheel af.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie