• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Air so Pure

Wist je dat er planten zijn die superkracht bezitten? Het is bekend dat planten, door middel van fotosynthese CO2 gassen omzetten in zuurstof met hun blad. Dat is natuurlijk al een heldendaad op zich. Het bijzondere aan de Air So Pure planten is, dat ze naast het uitstoten van zuurstof, ook chemische stoffen uit de lucht kunnen halen. Zo verwijderen ze bijvoorbeeld stoffen zoals benzeen, formaldehyde (onaangename geur) en trichloorethyleen uit de lucht. De lucht wordt dus letterlijk opgefrist!

Wetenschappelijk bewezen is dat planten uit de Air So Pure collectie dus echte toppers zijn in lucht zuiveren. Ze zijn dus mooi, sterk én extra gezond voor in alle (thuis) werkplekken maar zeker de woonkamer.

In ons plantencentrum hebben we de de Air So Pure collectie op een speciale plant-tafel staan, zodat je ze goed kunt herkennen. Hieronder vind je alvast onze TOP 8 en de uitgebreide voordelen van de Air So Pure planten! Heb je vragen? We helpen je graag verder!

    

Hendriks Top 8 Air So Pure kamerplanten:

 1. Ctenanthe Burle Marxii
 2. Spathiphyllum
 3. Nephrolepis of Krulvaren
 4. Aloë vera
 5. Blauwvaren of Phlebodium Blue Star
 6. Sansevieria of Vrouwentong
 7. Philodendron
 8. Asplenium varen

De voordelen van Air So Pure planten

 • Verhogen luchtvochtigheid
  Als de verwarming aan staat wordt de lucht vaak droger, waardoor je last kunt krijgen van je ogen en je keel. Planten in je omgeving helpen mee om de luchtvochtigheid wat hoger te krijgen. Overdag zetten planten co2 om in zuurstof en ze brengen waterdamp in de lucht. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid in de ruimte omhoog. Dat is dan weer belangrijk voor ons als mensen.
 • Natuurlijke luchtverfrisser
  Zoals we eerder al vertelden, kunnen luchtzuiverende planten bepaalde chemische stoffen in de lucht afbreken. Het zijn dus eigenlijk een soort natuurlijke luchtverfrissers!
 • Verhoogde concentratie
  Planten in je omgeving kunnen je concentratie aanzienlijk verbeteren! Groen om je heen verbeterd je gemoedstoestand en kijken naar groen heeft een ontspannende werking. Je bent door het groen om je heen meer gefocust, dus kijk eens goed om je heen op je werkplek en wellicht kun je deze wat vergroenen!
 • Minder stress
  Het is wetenschappelijk bewezen dat meer groen in huis zorgt voor meer ontspanning. Perfect dus tegen stress en als die bloeddruk wel wat omlaag mag. Je haalt letterlijk de natuur in huis en dat geeft je een gevoel van kalmte en rust. Heerlijk!
 • Medische voordelen
  Doordat luchtzuiverende planten chemische stofjes uit de lucht halen, kunnen ze ook de kans op hoofdpijn verminderen. Ben je opgegroeid met veel planten om je heen in huis? Dan is de kans dat je allergieën krijgt een stuk lager. De kans op een verkoudheid of verstopte neus neemt door de aanwezigheid van planten ook af met wel 30%!

Dit zijn enkele voordelen, maar de positieve impact lijkt ons wel duidelijk! Meer groen? Gewoon doen!
Niet zo gek dat wij onze planten kleine geluksmakers noemen!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten