• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Op stam

Planten op stam zijn planten (heesters) die op een lage onderstam zijn gekweekt. Doordat ze op deze speciale wijze gekweekt zijn, blijven ze altijd in de hoogte zoals je ze aankoopt en geven ze in alle borders en bloembakken meteen het gewenste resultaat.  Ze zijn bij ons in verschillende hoogte en dikte maten verkrijgbaar.

Planten op stam bij Hendriks Plantencentrum

Naast de keuze in stamhoogte of dikte maten, maken we onderscheid in wintergroene en bladverliezende soorten.

  • ​​​​​​Bladverliezende soorten, verliezen 's winters hun blad, maar geven ieder seizoen een mooie afwisseling in je tuin door bijvoorbeeld hun bloemen, besjes en verkleuring in het blad.
  • Blad houdende stammen, zijn het hele jaar wintergroen en zullen hiermee jaarrond een mooie opvulling zijn in je border of bloembak.

Een plant op stam aanplanten

Door een plant op stam toe te voegen aan je border, voeg je een prachtige variatie in hoogte toe. Deze planten op stam zijn eenvoudig te combineren met andere tuinplanten of seizoensbloeiers, waardoor je een gevarieerd en boeiend tuinbeeld creëert.

Bij het aanplanten in de tuin of border raden we aan te kiezen voor DCM Vivimus. Deze aanplantgrond bevordert een snelle wortelontwikkeling en legt een stevige basis voor de nieuwe standplaats. Voor aanplanting in pot of border adviseren wij onze Hendriks Excellent potgrond. Deze potgrond zorgt voor een luchtige structuur, wat essentieel is om voldoende zuurstof bij de wortels te behouden. Een gezonde groei en een goede vochtbalans bij de wortels worden hiermee gegarandeerd.

Met de juiste grond en zorgvuldige aanplanting creëer je niet alleen een esthetisch aantrekkelijke tuin met diverse hoogtes, maar zorg je ook voor optimale omstandigheden waarin je planten op stam gedijen.

Hulp nodig bij het aanplanten?

Heb je vragen over ons assortiment of heb je hulp nodig bij het aanplanten? Wij staan voor je klaar. Kom langs en informeer naar de mogelijkheden!

Aan- & Inplantservice


Kortom door een plant op stam heb je eenvoudig altijd een leuk effect! Wij adviseren je graag over de juiste plant op de juiste plek met natuurlijk een bijpassend grondadvies!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten