• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Bomen

Op onze buitenafdeling hebben we een groot assortiment bomen voorradig. 
We hebben bomen in diverse maten; diktes en hoogten en diverse vormen. Denk bij vormbomen aan:

  • Lei-bomen: dit is een boom waarbij alle zij takken in een rek zijn vast gemaakt, waardoor de boom alleen vlak groeit. Nieuwe takken kun je weer vast binden aan het rek, zodat  het rek nog voller wordt. Hierdoor wordt de 'doorkijk' steeds minder. Een leiboom heeft als voordeel dat deze weinig ruimte inneemt, door zijn vlakke vorm. Het meest gangbaar is de hoogte maat 180 cm, andere maten zijn ook beschikbaar. Bekende voorbeelden zijn lei-photinia en lei-linde.
  • Zuil-bomen, deze kenmerken zich door de slanke opgaande groeiwijze. Dit heeft de boom van nature in zich. Deze geven structuur in de tuin, vaak worden ze solitair geplant, maar ook in groepen zijn het echte eye-catchers. Voorbeelden zijn Carpinus fastigiata, Fagus Dawyck Purple en Ulmus Wredei
  • Dak-bomen, zijn super mooie parasolvorm bomen. Wil je graag een natuurlijke schaduwplek creëren, dat kan met een dak-boom. Door het flinke bos blad boven je terras, krijgt de zon geen kans. Het bijkomend positieve effect van een dakboom is dat het de hitte op een natuurlijke manier weert, waardoor het comfortabel, aangenaam aanvoelt. Hang in de winter bijvoorbeeld verlichting of vogelvoer in de boom, zo kun je lang genieten.
  • Bol-vormen, deze bomen maken ieder jaar weer een prachtige ronde bol groen in je tuin. Ze zijn makkelijk in vorm te houden, verkrijgbaar in diverse hoogtes. Deze bomen zijn geënt, d.w.z. dat de kroon op een bepaalde hoogte is gemaakt. De kroon wordt op een een rechte stam gezet en verder geteeld tot een mooie bolvorm. De stam groeit niet verder de hoogte in, waardoor de bolvorm steeds op dezelfde hoogte blijft. Dus als je een boom zoekt voor een kleinere tuin, dan is deze zeer zeker geschikt. Voorbeelden zijn bol Catalpa en de Acacia. 
  • Vrij-groeiende bomen, zijn bomen die groeien zoals ze van nature groeien. Ze geven in de tuin vaak echt karakter en zijn dan ook geschikt voor de middel- tot grotere tuin. Bekende soorten zijn de Paulonia tomentosa en de Liquidambar styraciflua

Natuurlijk hebben we bij deze bomen ook de bijbehorende artikelen zoals boompalen, boombanden en een goede aanplantgrond.

Wij adviseren bij het aanplanten altijd DCM Vivimus te gebruiken. Deze aanplantgrond activeert de wortels snel en goed te groeien en geeft de nodige voeding om gezond te kunnen starten op zijn nieuwe plek.
Voor de juiste plant keuze en een goed aanplant advies, helpen we je natuurlijk altijd graag verder!

Onderstaande lijst is een greep uit het assortiment. 
Een offerte aanvragen kan natuurlijk ook, stuur hiervoor een mailtje naar:  winkel@hendriksplantencentrum.nl

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten