• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Coniferen

Als je bij "conifeer" alleen aan een haag denkt, is het de moeite waard om verder te lezen, want de conifeer is veelzijdiger dan je misschien denkt! De conifeer is een makkelijke, winterharde en altijd groene plant die weinig verzorging nodig heeft. Of je hem nu in groepen plant of solitair, de conifeer voegt op beide manieren een prachtig element toe aan je tuin. Ook in een pot of border is de conifeer ideaal om mee te variëren en je tuin op te fleuren.

Met zijn winterharde karakter blijft de conifeer gedurende alle seizoenen aantrekkelijk en voegt hij structuur en groen toe aan je buitenruimte. Of je nu kiest voor een decoratieve haag, een solitaire blikvanger of een pot op je terras, de conifeer is een veelzijdige keuze die weinig onderhoud vereist en toch een prachtig effect geeft. Ontdek de diverse mogelijkheden van de conifeer en breng het hele jaar door groen in je tuin!

Verschillende vormen coniferen bij Hendriks Plantencentrum

Coniferen zijn er in verschillende vormen, denk eens aan:

  • dwerg coniferen, deze compact groeiende coniferen, zijn ideaal voor een kleinere tuin, lage borders of plantenbak. Zet ze in een groepje of combineer ze met bloeiende planten. 
  • haagconiferen, geven een mooie natuurlijke afscheiding van je tuin. Deze kunt u bij ons bestellen.
  • bodembekkende coniferen, deze zijn er in heel veel verschillende soorten. Ze groeien heel langzaam en zijn groenblijvend. Stellen weinig eisen aan de grond en dus een hele makkelijke plant.
  • zuil / kegelvormige coniferen, deze kenmerken zich door de slanke, opgaande groeiwijze. Dit heeft deze conifeer van nature in zich. Ze geven vaak een stoere uitstraling en structuur in de tuin. Ze worden vaak solitair geplant, maar ook in groepen zijn het echte eye-catchers. 


Wij bieden een breed assortiment, voor elke tuinstijl aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie Mediterrane of Oosterse stijl. 

Coniferen aanplanten

Wij adviseren de conifeer altijd aan te planten met DCM Vivimus voor zuurminnende planten. Deze aanplantgrond zorgt voor een snelle wortelontwikkeling en een goede basisvoeding om gezond te kunnen groeien op zijn nieuwe plek. Goed begin is het halve werk!

In onderstaande link vind je ons assortiment. Mocht je vragen hebben of iets willen bestellen? Neem dan gerust even contact met ons op.

Assortiment coniferen 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten