h-assortiment

Aanplanten
Vaste planten zijn kruidachtige planten (planten die geen hout vormen) die meer als twee jaar leven. Deze groep planten bestaat uit tal van soorten en variëteiten. Voor iedere perk, border en grondsoort zijn er diverse geschikte planten te vinden. 

Vaste planten zijn onder te verdelen in diverse groepen: wintergroen, bodembedekkend, vlinderlokkend, geurend, geschikt als snijbloem, oeverplanten, etc., etc.
Over het algemeen staat er op ieder etiket veel informatie over de planten. De hoogte van de plant, bloeitijd en o.a. het aantal planten per m2.
Verder vindt u bij de vaste planten een lijst met daarop de Nederlandse naam en Latijnse naam. Zo kunt u makkelijk de planten vinden die u zoekt.
Deze lijst vindt u ook bij Tips & Onderhoud - vaste planten Nederlandse naam / Latijnse naam.
Ook kunnen we u een lijst aanreiken met daarop diverse planten per plantengroep. Vraag hiervoor een van onze medewerkers.

Bemesting
Planten die rijk bloeien hebben veel voeding nodig. Tijdens de groeiperiode (vanaf maart) kunt u beginnen met bijmesten. Kies voor bloeiende planten een meststof met veel Kalium (K). Deze meststof zorgt voor een intense bloemkleur. Geschikt voor bloeiende borders en perken te bemesten is DCM Siertuinmest. Deze universele meststof is voor de hele tuin bruikbaar. Strooien bij regenachtig weer is het beste. Ook DCM Vaste planten is een goede meststof speciaal samengesteld voor de vaste planten tuin, maar ook geschikt voor bodembedekkers.
altalt


Snoei

Vaste planten die uitgebloeid zijn kunnen worden gesnoeid.
Enkele vaste planten zijn in de winters groen, maar de meeste planten sterven geheel af.