• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Bloeiende kamerplanten

Sfeer breng je zo in huis met onze selectie van bloeiende kamerplanten. Ze zijn top te combineren met verschillende andere planten en passen binnen ieder interieur! De bloemen zijn een mooi aandachtspunt en met de juiste verzorging heb je er jarenlang plezier van! Leuk in een groepje bij elkaar, voor jezelf of als cadeau. En vergeet ook een mooie bloempot niet. Maak van jouw bloeiende kamerplanten heuse accessoires door ze in een van onze prachtige potten te zetten.

1 - 1 van 1 producten

Koop kamerplanten bij Hendriks Plantencentrum

Kamerplanten zijn een mooie toevoeging aan ieder interieur. Bloeiende kamerplanten zijn met hun bloemen of bladeren een vrolijke en opvallende sfeermaker. Een aantal voorbeelden van dit soort planten zijn kalanchoe, de lepelplant, en diverse soorten orchideeën. 

   

Combineren van bloeiers in huis

Bloeiers combineren is leuk, hier enkele tips!

 • Bloeiende kamerplanten met groene kamerplanten: door de bloemen met groen te combineren valt de bloem extra op naast het groen. Een veilige en rustige keuze in huis.
 • Bloeiers combineren in één kleurstelling: Heb je er al eens aan gedacht om al je groen met dezelfde kleur bloemen te combineren? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen bloeiende kamerplanten in de woonkamer te zetten met roze en paars tinten. Zo krijg je een eigen stijl, maar blijft de rust behouden door de kleurstelling. Om dit nog extra te versterken kun je ze ook in een bijpassende tint pot zetten.
 • Kleurexplosie: kan het van jou niet gek genoeg? Dan kun je mooi een groepje van bloeiende kamerplanten bij elkaar zetten met verschillende kleuren, waardoor het echt een feestje in huis wordt! Wil je nog extra uitpakken, durf te kiezen voor verschillende gekleurde potten.

Bekijk alle kamerplanten

Verzorgingstips

Mooie kamerplanten blijven graag mooi zodat jij er lang plezier aan beleeft. Wij delen wat handige tips met je, waarmee je ze ze lekker verwend, zodat zij blijven stralen in jouw huis!

 • Standplaats
  Bloeiende planten zijn gek op licht. Indirect zonlicht is het beste. Laat de plant de bloem(knoppen) vallen, dan staat deze waarschijnlijk te donker.
 • Water geven
  Wij zeggen altijd, beter te droog dan te nat! Hoeveel water je moet geven, is afhankelijk van de standplaats en het jaargetijde. Vraag ons gerust.
 • Uitgebloeid?
  Is de bloem uitgebloeid of minder mooi, knip deze dan eenvoudig weg. Zo kan de plant zijn energie voor de ontwikkeling van nieuwe bloemen gebruiken! Hoe beter je dit bijhoudt, hoe meer bloem-plezier je ervoor terug krijgt! 
 • Wat extra kracht
  Plantenvoeding is het geheim voor bloeiende kamerplanten. Die extra energie die ze verbruiken, kun je zo gemakkelijk aanvullen, waar jij dan ook weer plezier van hebt. Er is speciale voeding voor bloeiende kamerplanten beschikbaar, wat specifiek op hen is afgestemd. Lees altijd de verpakking van de voeding goed, zodat je ze nooit teveel geeft! Wil je hierin graag advies, we helpen je graag!

Over de orchidee is er nog een leuke blog om te lezen, klik maar eens op deze link: Alles over de Orchidee

Heb je na deze tips nog vragen over de verzorging van je planten, stel ze ons gerust. 
Stel je vraag

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie