• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Viooltjes

Wat ons uniek maakt is dat we nog steeds zelf kweken! In ons plantencentrum vindt je onder andere mooie bloeiende viooltjes. Ze zijn er er wel in 60 kleuren! Je kunt in ons plantencentrum dus direct grootbloemige en bosviooltjes uit de kwekerij kopen. Ook hebben wij Endurio viooltjes in ons assortiment. Dit type viooltje heeft een super snelle bloei, al kort na een lange vorst periode. Zo kun je van dit viooltje dus ook in het najaar en de winter genieten!

Plant viooltjes altijd in onze Hendriks Excellent potgrond, zo weet u zeker dat de planten verzekerd zijn van voeding. Ook houdt deze potgrond goed het vocht vast.

Bloeiende viooltjes zijn verkrijgbaar in de periode:

 • medio maart t/m begin april
 • eind september t/m eind oktober zijn alle kleuren uit eigen kwekerij beschikbaar. Wil je graag verzekerd zijn van een ruime keuze aan kleuren en soortjes, ben er dan op tijd bij, want op = op!

Viooltjes zijn echt super planten! Ze bloeien zo ontzettend lang en ze zijn heel gemakkelijk in onderhoud. Plant je ze bijvoorbeeld in oktober, dan kunnen ze wel doorgroeien en bloeien tot de maand mei, het jaar erop. Ook zijn ze goed te combineren met andere seizoensplanten. Heb je graag hulp, bijvoorbeeld met kiezen van een mooie combinatie of wil je de planten graag ingeplant mee naar huis nemen? Vraag het gerust, we helpen je graag. Heb je vragen over viooltjes of over onze inplantservice, neem dan gerust contact met ons op.

contact

 

1 - 2 van 2 producten

De viooltjes van Hendriks Plantencentrum

Viooltjes zijn hele lieflijke bloemetjes en ogen daarom misschien wat kwetsbaar. Maar niks is minder waar. Viooltjes zijn hele sterke tuinplanten! Om er nog langer van te kunnen genieten, delen wij 7 tips over viooltjes:

 1. Viooltjes zijn niet veeleisend. Je kunt ze gewoon in potgrond of tuinaarde zetten. In de vaste grond of in een pot maakt ook niet uit. 
 2. Wil je ze bloeiend houden? Zorg dan dat je steeds de uitgebloeide bloemetjes verwijderd. 
 3. De grond mag licht vochtig blijven en mag niet uitdrogen. Houd de viooltjes dus goed in de gaten, ook in de herfst en winter!
 4. Deze kleurrijke plantjes doen het prima op een zonnige plek, waar ze wel wat meer water nodig hebben. Ook in de halfschaduw staan ze graag!
 5. Plaats je de viooltjes in potten? Dan is het verstandig om ze in de winter wat beschutting te geven, door ze tegen het huis of een schutting te plaatsen. Zo komen ze koude nachten beter door!
 6. Zien je viooltjes er in de winter wat verlept uit? Maak niet de fout door ze weg te gooien! Wacht rustig de eerste lente dagen af en wellicht verrassen ze je.
 7. Wist je dat viooltjes eetbaar zijn? Ze worden gebruikt in salades en desserts? Wil je het zelf proberen? Zorg dan dat ze niet bespoten zijn met chemicaliën!

Kom langs bij Hendriks Plantencentrum om onze viooltjes in het echt te bekijken. Voor vragen en advies staan onze medewerkers altijd voor je klaar! Lees vooraf onze blog over advies en tips voor viooltjes. 

Blog: Advies en Tips voor viooltjes

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie