• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Bodembedekkers

Bodembekkers zijn in iedere tuin een perfecte aanvulling! Ideale plant voor zowel dé "echte" als de "totaal geen" tuinliefhebber. Deze planten zijn dus zeer gewild! Niet alleen omdat ze een leuk effect geven, maar er ook voor zorgen dat je minder werk hebt in je tuin.
En...wist je dat je door te kiezen van van bodembedekkers i.p.v. tegels ook nog eens een bijdrage levert aan een beter klimaat Gemakkelijk en klimaat bewuste keuze dus! 

In ons plantencentrum vind je een ruime keuze aan vaste bodembedekkers op onze buitenafdeling en eenjarige zomerbloeiende bodembedekkers in de kwekerij (april, mei, juni). Bij ieder soort hebben we goede productinformatie, waardoor een keuze snel gemaakt kan zijn. Kom langs in ons plantencentrum of bestel jouw favoriete bodembedekkers online en haal ze af in Kessel.

Hoeveel bodembedekkers heb je nodig?

Onze vaste bodembedekkers worden gekweekt in handige 6-packs, waarbij 1 pack gelijk staat aan 1m2. Dat maakt het rekenen wel heel makkelijk! Wil je snel een dichtgegroeide tuin? Dan kun je zelfs wat meer gebruiken. Gemiddeld wordt er gerekend met 6-9 stuks per m2. En het beste van alles is dat deze vaste planten in 6-packs ook nog eens zeer voordelig zijn geprijsd! Je vindt ze op onze buitenafdeling.

Naast de 6-packs hebben we ook een prachtig assortiment bodembedekkers in potmaat 11 cm. Deze planten zijn mooi volgroeid en overzichtelijk op een teelttafel in ons plantencentrum te vinden. Dus of je nu kiest voor de handige 6-packs of de mooie potmaat 11 cm, bij ons heb je volop keuze voor het bedekken van jouw tuin. Kom snel langs en ontdek de ideale bodembedekkers die jouw tuin in no-time een schitterende uitstraling geven!

In onderstaande overzichten vind je ons assortiment bodembedekkers:

Bodembedekkers in 6-pack Bodembedekkers potmaat 11 cm

Verschillende soorten bodembedekkers

Bodembedekkers zijn er in zoveel verschillende kleuren, varianten en bloeiwijze. Zo zijn er bloeiende, groenblijvende en schaduwminnende bodembedekkers. Er zit altijd wel een bodembedekker tussen die jou aanspreekt. Hier geven we je enkele voorbeelden van de verschillende soorten bodembedekkers.

Bloeiende Bodembedekkers

 • Kruipend zenegroen (Ajuga reptans) met zijn prachtige paarse bloemen.
 • Kruipend flox (Phlox subulata) met een kleurrijk tapijt van bloemen in verschillende tinten.

Groenblijvende bodembedekkers

 • Kardinaalsmuts (Euonymus fortunei) met zijn glanzende groene bladeren, die in de winter hun kleur behouden.
 • Pachysandra terminalis met zijn weelderige groene bladeren die het hele jaar door groen blijven.

Zonaanbidders

 • Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) met zijn heerlijk geurende naaldachtige bladeren en blauwe bloemen.
 • Tijm (Thymus) in verschillende variëteiten, zoals citroentijm, met kleine bloemen en een krachtig aroma.

Schaduw liefhebbers

 • Hosta, een bekende schaduwminnende bodembedekker, met prachtige grote bladeren in verschillende tinten groen.
 • Maagdenpalm (Vinca minor) met zijn donkergroene bladeren en violette bloemen, die goed gedijt in schaduwrijke gebieden.

Eenjarige bloeiers

 • Begonia (Begonia semperflorens) met zijn kleurrijke bloemen, verkrijgbaar in verschillende variëteiten.
 • Afrikaantjes (Tagetes) met hun opvallende gele, oranje of roodachtige bloemen.

Vaste bodembedekkers

 • Kruipend zenegroen (Ajuga reptans), zoals eerder genoemd, is zowel een bodembedekker als een vaste plant.
 • Ezelsoor (Stachys byzantina) met zijn zachte, behaarde bladeren en rozetten van bloemen, een populaire vaste plant voor bodembedekking.

Deze bodembedekkers bieden een prachtige diversiteit aan kleuren en texturen, en ze zullen je tuin op een schitterende manier opvullen!

Koop bodembedekkers bij Hendriks Plantencentrum in Kessel

Bij Hendriks Plantencentrum in Kessel vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige bodembedekkers. Of je nu op zoek bent naar bloeiende, groenblijvende, zonaanbiddende, schaduwminnende, eenjarige bloeiers of vaste planten, wij hebben voor iedere tuin en smaak de perfecte optie! Je kunt jouw favoriete bodembedekker gewoon online bestellen en op komen halen in Kessel. Wil je kunnen genieten van ons volledige assortiment? Kom dan langs bij Hendriks Plantencentrum. Klik op de afbeelding hiernaast om ons volledige assortiment te zien.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie