• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Droogte Resistente Planten

Droogte Resistente planten geven je tuin een natuurlijke uitstraling en trekken allerlei soorten nuttige insecten aan, zoals bijen, vlinders en andere bestuivers. Het gevoel van ruimte en vrijheid dat ze creëren, maakt van je tuin een ontspannen en sfeervolle plek om van te genieten. Combineer ze met andere vaste planten en siergrassen om een prachtig en natuurlijk geheel te creëren.

Bestel vaste planten eenvoudig online en kom ze afhalen in ons plantencentrum in Kessel.

Wat zijn prairie planten?

Prairie planten geven je tuin een natuurlijke uitstraling en trekken allerlei soorten nuttige insecten aan, zoals bijen, vlinders en andere bestuivers. Het gevoel van ruimte en vrijheid dat ze creëren, maakt van je tuin een ontspannen en sfeervolle plek om van te genieten.

Je kunt prairie planten het beste planten in een bordersituatie, waar ze goed kunnen uitgroeien en hun sierwaarde volledig tot hun recht komt. Combineer ze met andere vaste planten en siergrassen om een prachtig en natuurlijk geheel te creëren.

Onze top 5 prairie planten

 1. Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) - Met zijn opvallende bloemen trekt de rode zonnehoed niet alleen bijen en vlinders aan, maar voegt hij ook een vleugje kleur toe aan je tuin.
   
 2. Prachtriet (Miscanthus sinensis) - Dit sierlijke siergras geeft een luchtige en elegante uitstraling aan je tuin, vooral wanneer het wuift in de wind.
   
 3. Dropplant (Agastache) - Met zijn heerlijke geur en paarse bloemen is de dropplant niet alleen aantrekkelijk voor bijen, maar ook voor tuinliefhebbers.
   
 4. Zonnekruid (Helenium) - De zonnekruidplant bloeit met prachtige, warme kleuren die een vrolijk accent geven aan elke prairietuin.
   
 5. Prairie Aster (Aster novae-angliae) - Deze asters vormen een late bloeiende aanvulling op de prairietuin, waardoor de bloeiperiode wordt verlengd.

Hoe verzorg ik prairie planten?

De verzorging van prairie planten is over het algemeen eenvoudig. Ze gedijen het beste in een zonnige en goed doorlatende grond. Eenmaal gevestigd hebben ze weinig water nodig en zijn ze redelijk droogtebestendig. Het is aan te raden om ze in het voorjaar terug te knippen om de groei en bloei te stimuleren.

Koop Prairie Planten bij Hendriks Plantencentrum in Kessel

Kom langs bij Hendriks Plantencentrum in Kessel en laat je inspireren door onze prachtige prairie planten. Wij staan klaar om je te adviseren en je te helpen bij het kiezen van de perfecte planten voor jouw prairietuin! Je kunt online planten bestellen en deze afhalen in Kessel. Klik op de afbeelding hiernaast om het volledige assortiment te bekijken.

Prairie tuinplanten

Hulp nodig bij het kiezen van vaste planten?

Als je graag meer geïnspireerd en geadviseerd wilt worden in dit scala aan aanbod helpen wij je natuurlijk graag verder. Kom langs in ons plantencentrum en bekijk ons uitgebreid aanbod voorzien van persoonlijk advies.

Daarnaast kunnen wij ook een beplantingsplan voor je maken, waarmee je een vakkundig ontwerp krijgt met hierin een mooie mix van jouw plantwensen en ons advies. Wil je hier meer over weten, vraag dan onze informatie aan: 
Aanvraag beplantingsplan informatie

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie