• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Schaduw Planten

Een schaduwrijke tuin betekent niet dat je niet kunt genieten van prachtige bloeiende planten. Er zijn tal van tuinplanten die gedijen in schaduwrijke omgevingen en perfect zijn voor mensen met een donkerdere tuin die een schaduwplek willen opvullen. Deze planten brengen kleur en leven in de schaduw, waardoor je tuin een levendige en aantrekkelijke uitstraling krijgt. Bekijk ons online assortiment aan schaduw planten en breng jouw tuin tot leven!

Bestel vaste planten eenvoudig online en kom ze afhalen in ons plantencentrum in Kessel.

Welke planten in een schaduwrijke tuin?

Selecteer planten die specifiek geschikt zijn voor schaduwrijke omgevingen. Voorbeelden van schaduwminnende planten zijn varens, hosta's, astilbes, schoenlappersplant (Bergenia), vingerhoedskruid, lelietje-van-dalen en klimop. Deze planten gedijen goed met weinig direct zonlicht en voegen kleur, textuur en interesse toe aan je tuin.

Hulp nodig bij het kiezen van schaduw planten?

Als je graag meer geïnspireerd en geadviseerd wilt worden in dit scala aan aanbod helpen wij je natuurlijk graag verder. Kom langs in ons plantencentrum en bekijk ons uitgebreid aanbod voorzien van persoonlijk advies.

Daarnaast kunnen wij ook een beplantingsplan voor je maken, waarmee je een vakkundig ontwerp krijgt met hierin een mooie mix van jouw plantwensen en ons advies. Wil je hier meer over weten, vraag dan onze informatie aan: 
Aanvraag beplantingsplan informatie

Welke bloeiende schaduwplanten kunnen in mijn tuin?

  • Hosta's: Hosta's zijn populaire schaduwplanten vanwege hun prachtige bladpatronen en kleuren. Ze zijn er in verschillende groottes en hebben vaak grote bladeren die een interessante textuur toevoegen aan je tuin. Hosta's bloeien ook met mooie bloemen in verschillende tinten.
  • Astilbe: Astilbe staat bekend om zijn pluimvormige bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood. Deze planten gedijen goed in schaduwrijke en vochtige omgevingen, waardoor ze perfect zijn voor schaduwplekken in je tuin.
  • Begonia's: Begonia's zijn populaire bloeiende planten die het goed doen in de schaduw. Ze zijn er in verschillende soorten, waaronder de knolbegonia en de bladbegonia. Begonia's bieden kleurrijke bloemen en aantrekkelijk blad en zijn gemakkelijk te verzorgen.

Wat zijn groene schaduwplanten?

  • Varens: Varens zijn populaire groene planten voor schaduwrijke gebieden. Ze hebben een prachtige bladvorm en voegen een weelderige textuur toe aan de tuin. Enkele bekende varensoorten zijn de koningsvaren, naaldvaren en de tongvaren.
  • Klimop: deze kruipende plant kan zowel in de zon als schaduw groeien. Het heeft donkergroen blad en kan muren, hekken en andere structuren bedekken, waardoor een groen tapijt ontstaat.
  • Pachysandra: deze groenblijvende bodembedekker groeit goed in de schaduw. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en vormt een dicht tapijt dat onkruid onderdrukt.

Koop schaduw planten bij Hendriks Plantencentrum in Kessel

Bij Hendriks Plantencentrum in Kessel vind je een uitgebreid assortiment aan groene en bloeiende schaduw planten. Je kunt onze schaduw planten gewoon online bestellen en op komen halen in Kessel. Wil je kunnen genieten van ons volledige assortiment? Kom dan langs bij Hendriks Plantencentrum. Klik op de afbeelding hiernaast om ons volledige assortiment te zien.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie