• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Bijzondere vaste planten

Ben je op zoek naar een vaste plant met net dat beetje extra? Een plant die een grote sierwaarde heeft, wellicht een klimmende vaste plant, of zelfs een eetbare vaste plant om jouw tuin te verrijken? Bij Hendriks Plantencentrum hebben we een uitgebreid assortiment aan bijzondere vaste planten, die noemen we onze Specials

Ontdek hieronder ons online aanbod. Je kunt jouw vaste planten online bestellen en vervolgens afhalen in ons plantencentrum in Kessel. En als je advies nodig hebt, nodigen we je graag uit bij Hendriks Plantencentrum. Onze groenexperts staan klaar om je te helpen! Laat jouw tuin stralen met deze prachtige en speciale vaste planten!

Eetbare vaste planten

Eetbare vaste planten Voor de zonnehoed, ook wel bekend als Echinacea, nemen wij ons petje af. Misschien heb je al eens vernomen dat Echinacea een bekend geneeskrachtig kruid is. De helende eigenschappen hebben van deze plant een populair huismiddel tegen verkoudheid gemaakt. Ga je de zonnehoed planten? Doe dit dan op een plek met genoeg zonlicht. De bloemblaadjes zijn eetbaar en zullen een kleurrijke noot toevoegen aan je gerecht. Ze hebben een bloemige smaak en worden vaak gecombineerd met andere kruiden en zoetstoffen om de smaak te verfijnen.

Plant met sierwaarde: Clematis

De clematis is een klimplant met schitterende bloemen die een plek verdient in iedere tuin en op ieder balkon. Hij neemt weinig ruimte in en fleurt schuttingen, muren en boomstammen enorm op. Sinds kort worden er ook clematissen speciaal als snijbloem gekweekt. Hun ranken zijn prachtig in een natuurlijk, los boeket. 

Clematistips

  • Geef regelmatig water als het lange tijd droog is 
  • Dek de voet niet af met dakpannen; die brengen weliswaar schaduw maar voorkomen ook dat er voldoende regenwater in de grond kan doordringen
  • Geef in het voorjaar compost of speciale clematis-voeding

Laat je door onze medewerkers adviseren welke clematis je in het voorjaar of later in het jaar moet snoeien; dat hangt er vanaf of het een vroeg- of een laatbloeiende soort is.

Koop bijzondere vaste planten bij Hendriks Plantencentrum in Kessel

Bij Hendriks Plantencentrum in Kessel vind je een uitgebreid assortiment aan Specials - vaste planten die echt bijzonder zijn. Of je nu op zoek bent naar klimmende planten of echte eyecatchers, wij hebben voor iedere tuin en smaak de perfecte optie! Je kunt jouw favoriete vaste planten gewoon online bestellen en op komen halen in Kessel. Wil je kunnen genieten van ons volledige assortiment? Kom dan langs bij Hendriks Plantencentrum. Klik op de afbeelding hiernaast om ons volledige assortiment te zien.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie