• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Wintergroene Planten

Bij Hendriks Plantencentrum hebben we een prachtige selectie wintergroene planten die je tuin het hele jaar door groen en levendig houden. Deze planten zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin en zorgen voor kleur en structuur, zelfs in de koudste maanden.

Bestel wintergroene planten eenvoudig online en kom ze afhalen in ons plantencentrum in Kessel.

Wanneer wintergroene planten planten?

Het leuke aan wintergroene planten is dat ze je tuin ook in de koude maanden kleur en leven geven. Ze vormen een prachtig decor voor de winter en creëren een gezellige sfeer, zelfs als andere planten in rust zijn.

Wintergroene planten kunnen het hele jaar door geplant worden, maar het najaar en het vroege voorjaar zijn ideale periodes. Planten in deze periodes stellen de planten in staat om goed te wortelen voordat de winter begint.

Onze top 3 wintergroene planten

  1. Hulst (Ilex) - Hulst staat bekend om zijn glanzende groene bladeren en rode bessen, waardoor het een echte blikvanger is in de winter.
  2. Kardinaalsmuts (Euonymus) - Met zijn prachtige bladkleuren en decoratieve vruchten is de kardinaalsmuts een uitstekende keuze voor een wintergroene tuin.
  3. Bamboe (Bambusa) - Bamboe behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar en zorgt voor een exotische sfeer in je tuin, zelfs in de winter.

Klik op de afbeelding hiernaast op de volledige assortimentslijst te bekijken.

Wintergroene planten

Wintergroene planten verzorgen

De verzorging van wintergroene tuinplanten is relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat ze een goede, goed doorlatende grond hebben. Geef ze voldoende water, vooral in de periode na het planten en tijdens droge winters. Mulch de grond rondom de planten om vocht vast te houden en te beschermen tegen vorst.

Hulp nodig bij het kiezen van tuinplanten?

Kom naar Hendriks Plantencentrum en ontdek onze prachtige collectie wintergroene planten. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren over de beste keuzes voor jouw wintergroene tuin en om je te helpen bij de verzorging van deze bijzondere planten. Geniet het hele jaar door van een groene en levendige tuin met wintergroene planten!

Als je graag meer geïnspireerd en geadviseerd wilt worden in dit scala aan aanbod helpen wij je natuurlijk graag verder. Kom langs in ons plantencentrum en bekijk ons uitgebreid aanbod voorzien van persoonlijk advies.

Daarnaast kunnen wij ook een beplantingsplan voor je maken, waarmee je een vakkundig ontwerp krijgt met hierin een mooie mix van jouw plantwensen en ons advies. Wil je hier meer over weten, vraag dan onze informatie aan: 

Aanvraag beplantingsplan informatie

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie