• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Alpine en Rotsplanten

Bij Hendriks Plantencentrum in Kessel vind je een prachtige selectie alpine en rotsplanten. Deze bijzondere planten zijn perfect geschikt voor tuinen met een alpine- of rotsachtige uitstraling. Met hun unieke vormen en kleuren voegen ze een bijzondere dimensie toe aan jouw tuin.

Ons assortiment van alpine en rotsplanten is zorgvuldig samengesteld om jouw tuin een echte eyecatcher te maken. Of je nu op zoek bent naar sierlijke alpine bloemen of robuuste rotsplanten, bij ons vind je een ruime keuze aan prachtige opties.

Bestel alpine en rotsplanten eenvoudig online en kom ze afhalen in ons plantencentrum in Kessel.

Waar plant je alpine en rotsplanten?

Alpine en rotsplanten voelen zich het meest thuis op zonnige, goed doorlatende bodems. Creëer een rotstuin of verhoogde rotspartij in je tuin om ze een natuurlijke habitat te geven. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is, zodat het water niet vast blijft zitten. Ook in verhoogde plantenbakken met zanderige grond kunnen deze planten goed groeien. Deze bijzondere planten voelen zich helemaal thuis op bergachtige plekken en rotsachtige ondergronden, maar kunnen ook een schitterend accent geven aan je eigen tuin.

Hoe verzorg je alpine en rotsplanten?

Het verzorgen van alpine en rotsplanten is over het algemeen eenvoudig. Zorg ervoor dat ze voldoende zonlicht krijgen en geef ze spaarzaam water, vooral in de winter. Overmatig water kan leiden tot wortelrot. Het is aan te raden om de oude bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen. In de wintermaanden kan het helpen om ze te beschermen tegen extreme vorst met bijvoorbeeld een laagje mulch.

Alpine en Rotsplanten koop je bij Hendriks Plantencentrum

In ons plantencentrum in Kessel vind je niet alleen een prachtige selectie alpine en rotsplanten, maar ook een breed assortiment aan andere tuinplanten. Bezoek ons plantencentrum of neem een kijkje op onze website om ons assortiment te ontdekken. Klik op de afbeelding hiernaast om het volledige assortiment te bekijken.

Rotsplanten

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie