• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

DCM Grondproducten

MINIGRAN®  is een unieke meststof korrel. Het woord bestaat uit "mini" en "gran'. Gran staat voor het woord granulaat, dat "vast materiaal in korrelvorm" betekent. Door het unieke productieproces van de MINIGRAN® Technology bevat elk mestkorreltje dezelfde hoeveelheid voeding en kunnen ze gelijkmatig verdeeld worden. Het resultaat? Je strooi altijd overal gelijkmatig je voeding bij de planten of gazon en dus altijd een hoge opbrengst en kwaliteit.
MINIGRAN® technology
DCM meststoffen bevatten hoogwaardige grondstoffen van dierlijke, plantaardige en minerale oorsprong. DCM biedt een uitgebreid assortiment producten aan afgestemd op alle groepen planten en voor je gazon voor ieder seizoen 

       

De vijf voordelen van DCM meststoffen met MINIGRAN® Technology

1. Grondstoffen uit de natuur

Voor de productie van de organische meststoffen baseert DCM zich op meer dan 30 grondstoffen van dierlijke en plantaardige oorsprong.
DCM gebruikt nevenstromen uit de voedingsindustrie en geeft ze op die manier een tweede leven.
Elke grondstof heeft een specifieke voedingswaarde en komt elk op een ander moment vrij. Hiermee creëert DCM een goede balans in de
voedingselementen (N-P-K).

  • N = Stikstof, de bouwsteen voor de bladeren (groen), 
  • P = Fosfor, de bouwsteen voor de wortels, versterkt onder de grond,
  • K = Kalium, zorgt voor een goede waterhuishouding

Voor een optimale start of voor het toevoegen van specifieke voedingselementen (Mg, Fe...) die voeding uniek maakt voor iedere specifieke plantgroep, kunnen aan de organische grondstoffen, minerale voedingselementen toegevoegd worden.
Dat stelt DCM in staat om voor iedere plantengroep een unieke passende meststof samen te stellen.

Grondstoffen uit de natuur

2. Continue en gecontroleerde werkingsduur

Door een brede waaier aan verschillende organische grondstoffen te combineren in één formule, wordt een continue en gecontroleerde werkingsduur voor een aantal maanden gerealiseerd. Daaruit blijkt dat de planten en gewassen, na bemesting met DCM meststoffen met MINIGRAN® Technology, dagelijks gevoed worden, gezien er uit de minigran-korrel telkens een ander voedingselement vrij komt.
DCM meststoffen spoelen tot 4 keer minder uit dan puur chemische meststoffen! Op die manier worden geen nutriënten verspild en wordt het grond- en oppervlaktewater niet vervuild door uitspoeling van voedingselementen (zoals stikstof, fosfaat of kalium).

3. Gelijkmatige verdeling

De grootte van de meststofkorrel is van groot belang voor een efficiënte bemesting. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat meststoffen met MINIGRAN® Technology tot 60% efficiënter worden verdeeld, in vergelijking met een reguliere korrel of kruimel. Door de kleine afmetingen kan het MINIGRAN® korreltje zeer nauwkeurig en exact gedoseerd worden. Deze precisie-bemesting geeft voeding daar waar de planten het nodig hebben. Dankzij die fijne korrel kan iedere wortel in contact komen met de voeding. Het resultaat? Een beter vertakt wortelgestel, een efficiënt gebruik van de voedingsstoffen en een gelijkmatige groei en kleur.

korrelkruimelminigran
      korrel                                                        kruimel                                                  Minigran®

 

4. Betere wortelontwikkeling

Gezonde, actieve wortels vormen de basis voor gezonde en stressbestendige planten en voor een hoge opbrengst. Daarbij spelen de bodemstructuur en de bodemvruchtbaarheid een belangrijke rol. De inbreng van organisch materiaal is noodzakelijk voor een goede bodemstructuur, gedurende de volledige teelt of het groeiseizoen. 

Alle organisch-minerale meststoffen bevatten organische stof en brengen humus aan. Daarnaast biedt DCM specifieke organische bodemverbeteraars aan voor de beste wortelgroei, met een duurzaam effect. 

5. Actief bodemleven

Bij een gezonde groei van alle planten, spelen bodemstructuur en bodemvruchtbaarheid een cruciale rol. Een gezond en actief bodemleven is de garantie voor een bodem in balans, die weer zorgt voor gezonde planten die tegen een stootje kunnen. Bij een gezond en actief bodemleven, kunnen plantenwortels beter groeien en de planten zich beter ontwikkelen. De natuurlijke omzetting van DCM meststoffen in de bodem tot opneembare plantenvoeding, activeert de ontwikkeling van een rijk, gevarieerd bodemleven. DCM producten dragen zorg om het bodemleven op  goed peil te houden. Dit komt de groei van planten ten goede.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie