• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Eten uit eigen tuin / balkon

Of je nu een weelderige tuin, een knus balkon of een gezellig terras hebt, we laten je zien hoe je met enthousiasme en vreugde kunt tuinieren, zelfs op beperkte ruimte. Duik in de wereld van het kweken van compacte groentesoorten, het laten klimmen van verleidelijke klimplanten en het creëren van een geurig kruidenrekje. Laat je inspireren door de mogelijkheden en ontdek hoe je een eigen stukje natuur kunt cultiveren, waar je kunt genieten van de smaak en de voldoening van vers, zelfgekweekt voedsel. Of zoals we in Limburg zouden zeggen: "Laot dich verrasje door 't plezeer van 't aege groondje en 't geneete van lekker ete oet eige hof of balkon!"

Ook kleine (moes)tuinen doen er toe

Ook als je geen tuin hebt, maar wel een prachtig (dak)terras of een gezellig balkon, dan kun je toch volop genieten van verse groente en smaakvolle kruiden uit je eigen tuin! In ons fantastische planencentrum ontdek je een scala aan compact groeiende groentesoorten die perfect passen in potten. Denk maar eens aan sappige aardbeien, knapperige koolrabi of heerlijke sla.

Groenten en fruit uit eigen tuin

Wist je dat je zelfs fruit kunt kweken, zelfs als je tuin niet zo groot is? Fruitbomen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, zoals zuilvormig, geleid of geschikt voor patio's. Patiofruit gedijt uitstekend in een pot op je terras. Deze boompjes groeien langzaam en blijven mooi compact. Je hebt keuze uit appel-, peren-, pruimen- en kersenbomen. En let op: er zijn zelfs tomatenrassen die compact groeien! En als kers op de taart, zijn ze ook nog eens heerlijk zoet.

Een eigen kruidentuin

Maar laten we de kruiden niet vergeten! Een kruidenrekje fleurt niet alleen je ruimte op, maar geeft je ook een ongeëvenaarde smaakbeleving. Pluk je eigen kruiden en geniet van de heerlijke aroma's die ze verspreiden.

Klimmende groenten

Wist je dat je komkommers, aubergines en meloenen ook kunt laten klimmen als ware klimplanten? Bevestig ze aan een rekje en ze zullen je betoveren met hun groeikunsten. Deze rekjes vind je in ons plantencentrum, zowel bij de groenteplanten als bij het fruit.

En denk niet alleen aan grotere vruchten, want ook kleinfruit kan zich uitstekend omhoogwerken langs een rekje. Van druiven tot frambozen, zelfs een kiwi voelt zich er thuis. Zet ze gewoon in een pot gevuld met onze uitmuntende potgrond en je planten hebben meteen een solide basis.

Een compleet assortiment voor de eigen kweek

In ons plantencentrum kun je ook terecht voor allerlei handige materialen. Denk bijvoorbeeld aan een waterreservoirbak, waardoor het bewateren van je planten een fluitje van een cent wordt. En als je bijvoorbeeld kruiden en groente wilt oogsten, dan gaat dat extra gemakkelijk wanneer je ze in een speciale teeltbak met pootjes plaatst. En raad eens? Deze bakken zijn zelfs verkrijgbaar met een "kap", waardoor je een soort mini-hobbykas op je terras hebt staan. Prachtig toch?

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie