• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Ziekten en plagen

Net als mensen hebben planten ook een gezonde basis nodig om sterk en gezond te blijven. Want sterke en gezonde planten kunnen beter tegen ziekte, plagen en extreme weersomstandigheden. Alleen water is dus niet voldoende. Wel kun je door gebruik te maken van een goede basis een heel eind komen met "alleen water". Kiezen voor producten uit van ons eigen Hendriks Excellent serie of producten van DCM zorgen voor een goede basis. Zo kun je schade door ziekten en plagen veelal voorkomen.

Ook producten van eigen merk: Hendriks Excellent

In onze kwekerij gebruiken wij de door ons zelf samengestelde Hendriks Excellent Potgrond & Hendriks Excellent Plantenvoeding. Wij hebben hier al jarenlang goede ervaringen mee in onze eigen teelt en bieden dit sinds enkele jaren ook aan als product voor onze klant. Ieder jaar weer, zijn er steeds meer klanten die de verstandige keuze maken voor onze eigen Hendriks Excellent producten. Zij ervaren de voordelen door gebruik te maken van goede basisproducten als Hendriks Excellent potgrond en voeding.

Meer over Hendriks Excellent

DCM Naturapy

Deze “therapie voor en door de natuur” gaat uit van het gezond starten en gezond houden van planten eerder dan het genezen ervan. De producten onder het DCM Naturapy® label zullen in eerste instantie preventief de groeikracht van de plant verhogen en de planteigen weerstand versterken op een geheel natuurlijke wijze. Zo is de plant alvast minder vatbaar voor mogelijke problemen.

Daarnaast bevat het DCM Naturapy® assortiment een selectie natuurlijke vijanden uit de professionele tuinbouw om biologische evenwichten in de tuin na te streven en de meest voorkomende plaaginsecten, zoals engerlingen, bladluizen, spintmijten, coloradokevers en taxuskevers, fruitmotten, enz. op een biologische manier aan te pakken.

Waar nodig biedt DCM Naturapy® ook curatieve middelen om plantenziekten zoals witziekte en bladvlekkenziekte doeltreffend te bestrijden, maar steeds met aandacht voor een verantwoord groenbeheer. 

Het DCM Naturapy® logo is duidelijk herkenbaar op alle producten die volgens de DCM Naturapy® filosofie ontwikkeld zijn. Dit uitgekiende assortiment gebruiksvriendelijke producten en vernieuwende oplossingen kun je online bestellen middels onderstaande links. Het werkt heel eenvoudig. Kies het benodigde product en selecteer bij advies punt: Hendriks Plantencentrum. Zo kunt u altijd bij ons terecht voor nog meer antwoorden op vragen.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie