• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Bloemenweide Kessel

Trots zijn we dat we in maart 2023 samen met vele vrijwilligers, het IVN Helden en leerlingen van de basisscholen in Kessel en Kessel-Eik samen een schitterende bloemenweide hebben kunnen aanleggen aan de Scheutenberg in Kessel

De bloemenweide heeft een oppervlakte van zesduizend vierkante meter. Met de aanleg ervan willen we samen met het IVN Helden een betere leefomgeving creëren voor onder meer bijen en hommels, die in hun voortbestaan worden bedreigd. Er komen bijenkasten van imkerij Drakenbijen uit Beesel en nestplekken voor wilde bijen. Verder krijgen muurhagedissen en vlinders een eigen habitat in de weide en is er een waterpoel aangelegd als drinkplaats. Leerlingen van de basisscholen in Kessel en Kessel-Eik hebben geholpen met het inzaaien van de bloemen.

Het project is financieel mogelijk gemaakt door het Groenplatform Peel en Maas, Plantencentrum Hendriks, Rabobank en Dorpsoverleg Kessel.

De samenwerking met alle vrijwilligers is schitterend en de bloemen die er bloeien zijn ook prachtig. Wij worden ontzettend blij van dit mooie project.

Zaterdag 9 september is het zover, dan wordt deze unieke plek geopend.

Meld je aan via deze link

Laat je ons weten met hoeveel je wilt komen, dan zorgen wij voor koffie, thee en ranja met wat lekkers :)

 

Het ontstaan van de bloemenweide

Met trots kunnen wij u meenemen in een prachtig waargebeurd sprookje. In 2018 namen Joyce en Eveline Hendriks het bedrijf over van hun vader Wim Hendriks. Hierbij behoorde ook een stuk grond aan de Scheutenbergweg / Roode Eggeweg. Dit stuk grond behoorde al generaties tot de familie Hendriks, die men vroeger ook kende als “Pietje van Petran van de honderd morge Doerus”. Opa Piet had hier al hard opgewerkt met paard en wagen, vervolgens verbouwde vader Wimke hier zijn eerste bloemen uit volle grond geteeld. 
Maar toen Joyce en Eveline het bedrijf overnamen, waren er zulke wetten en regels in de tuinbouw bedacht, dat zij er niet “zomaar” meer op dit stuk grond konden telen….
Zo verstreken de jaren en werd een veld dat altijd gebruikt werd voor groen, nu een lelijk veld vol onkruiden…

Joyce en Eveline konden dit niet langer aanzien. Maar wat nu??

Dit veldje was te klein om aan te passen als teeltveld voor het Plantencentrum, volgens de regels anno 2023…
Op een dag raakte ze in gesprek met een “alles- bedenker” Ger de Vlieger.
Ze kende hem al lang en heel goed, omdat hij de man is die een mooie werkgroep bij elkaar bracht om de prachtige bloembakken jaarlijks in het mooie dorpje Kessel op te hangen en te verzorgen. Joyce vertelde dat ze zo graag een mooi veld wilde, ze droomde van mooie bloemen en een plek waar iedereen kon genieten van de bloemen en gezellige momenten met elkaar. 
Maar…hoe doen we dit, naast het Plantencentrum en op een manier zodat het niet “van ons” is maar voor iedereen…??? 
“als we beginnen met ‘iedereen’ enthousiast te maken, zul je zien dat dit een veld wordt, van iedereen voor iedereen… “ zei Ger. 
En zo werd het eerste zaadje gepland.

Eveline keek in de agenda om te plannen wie wat kon doen en zag dat ze nog maar  een paar maanden hadden voordat de periode van zaaien weer voorbij was! Dus…als je wat wilt, moet je er (nu) werk van maken!
En zo geschiede, iedereen ging in zijn eigen kracht staan:
- Ger zocht enthousiaste mensen en de juiste middelen om de zaken voor elkaar te krijgen. 
- Joyce ging op zoek naar de beste en mooie bloemen, die mooi zijn voor het oog en goed voor de nuttige insecten.
- Eveline organiseerde de zaken erom heen, zodat iedereen van jong tot “wat ouder” enthousiast mee ging doen en men mee ging genieten.

En nu…. was het veldje…na een aantal jaren, weer opnieuw in gebruik…
is het geen nutteloze “plak grond” maar staat het weer vol met bloemen, niet voor de verkoop of om te plukken, maar voor al onze nuttige insecten en voor iedereen die hierin mee wilt genieten!

En zo zie je maar weer….Als je echt iets wilt, dan kan het!
Met de juiste mensen om je heen en vol goede moed, kan er veel in korte tijd gebeuren.

Wij zijn dan ook zeer TROTS dat dit in samenwerking met:
- Ger de Vlieger (DOK Kessel)
- Harrie Peeters (IVN)
- Twan Wulms (rabarber en asperge kweker aan de Roode Eggeweg)
- Ron Janssen (ELV)
- De vele vrijwilligers en leerlingen van de bassischool

SAMEN dit project hebben mogen opstarten, we hopen op een mooi vervolg in de toekomst samen waarin vele hun steentje met plezier mogen BIJ dragen!

Wat je zaait, mag je oogsten….

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie