• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Winterbloeiers

Ook in de winter kun je genieten van een kleurrijke tuin. Uiteraard kun je kiezen voor groenblijvende winterplanten. Maar bij Hendriks Plantencentrum vind je ook een ruim assortiment aan planten die bloeien tot in het nieuwe jaar. Wist je dat we jaarrond een selectie met planten hebben staan die in de winter bloeien? Deze staan apart gepresenteerd. Hieronder onze top 3 aan bloeiende winterplanten.

Maak kennis met onze top 3 winterbloeiers:

1. Helleborus (kerstroos)

Verzeker jezelf van een kleurrijke winter met een Helleborus in de tuin! De Helleborus is een winterharde, groenblijvende tuinplant die al vanaf november kan bloeien! Deze makkelijke winterroos komt voor in de kleuren wit, roze, rood en zelfs tweekleurig. 

Plant een Helleborus bij voorkeur in het najaar, zo tussen september en november. Of juist in het voorjaar. Zolang er nog geen vorst in de grond zit, heeft de Helleborus de beste kans van slagen. In zowel de schaduw als op zonnige plekken doet de Helleborus het goed. Je zet een Helleborus in vochtige grond of in een mooie pot of plantenbak. Wanneer je ervoor kiest de Helleborus in een pot te zetten, adviseren wij je een pot te kiezen die in diameter twee keer zo groot is als de kluit van de Helleborus. De winterroos stelt weinig eisen aan het soort groot, maar heeft wel voldoende ruimte nodig voor de wortelgroei. 

2. Gaulteria

Een van onze favoriete winterplanten is de Gaulteria procumbens, ook wel bergthee genoemd. De rode bessen doen ons denken aan de kerst en de donkergroene bladeren geven heerlijk aroma af. Wat deze plant zo uniek maakt is dat de plant veel rode bessen geeft. Oorspronkelijk komt de Gaulteria uit Noord-Amerika waar deze groeit als bodembedekker in bossen. Zo zien we deze ook vaak terug in Nederlandse tuinen. 

Vogels eten de bessen van de Gaulteria niet, wat betekent dat jij het hele seizoen plezier hebt van deze felrode kleur. Naast dat de Gaulteria een zeer sterke bodembedekker is, is deze plant ook geschikt als terrasaankleding. Zet de Gaulteria in een pot of mix deze besdragende winterbloeiers met andere winterse planten in een mand tot een schitterende planten coupe voor op de buitentafel.

3. Viburnum tinus (sneeuwbal)

De Viburnum tinus, ook wel bekend als de sneeuwbal, is een populaire plant in de winter. Deze Viburnum is een wintergroene heester met een lange bloei. Deze tuinplant geeft van oktober tot april prachtige bloemen. De roze knoppen komen na verloop van tijd uit als witte bloemen. Ook de donkere bloemknoppen geven veel sierwaarde. Het blad is mooi donkergroen en glanzend en na de bloei ontstaan donkerblauwe bessen.

De Viburnum tinus groeit langzaam en blijft gedurende de groei compact. Deze wintergroene heester kun je daarom goed toepassen als haag. Je geniet niet alleen van de prachtige kleuren, maar ook van een heerlijk aroma wanneer de Viburnum gaat bloeien. De Viburnum geeft de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw, dan geeft hij de meeste bloemen. Maar ook op een plek met meer schaduw zal de Viburnum het goed doen. De bloei kan dan wat minder uitbundig zijn. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ook op stam.

 

Uiteraard is dit slechts een greep uit ons assortiment. In ons plantencentrum vind je een ruim assortiment aan bloeiende winterplanten. Zo kun je het hele jaar genieten van een kleurrijke tuin. Graag tot ziens bij Hendriks Plantencentrum!

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie