• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Hortensia

Hortensia's blijven door alle jaren heen toch altijd een prachtige plant. Deze winterharde plant kan zowel in een pot als in de border
Door de verschillende varianten zijn ze geschikt voor ieder type tuin en plantliefhebber.
Hortensia's hebben een zeer lange bloeiperiode!
Ze bloeien van april t/m november. Daarna geven de bloemen gedroogd nog een mooi winter silhouette in je tuin.

Ook in pluktuinen kan deze niet ontbreken. Prachtige plant voor in de tuin en voor eventueel een bloem in je vaas!

De verzorging & onderhoud is niet moeilijk, met een paar kleine tips zullen ze je belonen met de prachtigste bloemen.
Lees hiervoor onze tips onderaan deze pagina.In ons plantencentrum hebben we een ruime keuze aan al deze varianten. We bieden een breed assortiment aan in de volgende types:

 • Bol hortensia: Ook wel de boerenhortensia genoemd.
  De macrophylla serie heeft een mooie variatie aan bolvormige hortensia's. Ze zijn in heel veel kleuren verkrijgbaar, zoals wit, roze, blauw en paars tinten.  
 • Hortensia Annabelle, dit is een van de meest bekende hortensia's.  Er is geen straat, waarin je deze niet zult vinden. De Hortensia Strong Annabel, is een nieuw ontwikkelde soort, die extra sterke takken heeft en hiermee in staat is zijn eigen XL bloemen te kunnen dragen, zonder extra steun materialen.
 • Scherm hortensia's: Andere naam voor deze groep is: " Teller". In de macropylla serie zit ook deze bijzondere schermbloem. Deze Hortensia laat zich heel makkelijk combineren met andere heesters en vaste planten, door zijn subtiele bloeiwijze. Bij een schermhortensia staan de schermbloemen in een krans rondom de echte bloemen die gevorm worden door knopjes. Na de bloei vallen deze knopjes af en blijft het scherm staan. Hierdoor hebben de schermbloemen in de winter ook nog een mooie sierwaarde in je tuin. Deze serie heb je in blauw, wit, roze en rode tinten, maar ook tweekleurig!
 • Pluim hortensia's: Latijnse naam is : Hydrangea paniculata. Prachtige hortensia met sterke pluimvormige bloemen die zelfs op een zonnige plek kan staan. Let wel, hiervoor heeft deze in de zomermaanden wel voldoende vocht nodig, anders zal hij zijn blad laten vallen. De pluimhortensia is er in struikvorm en dankzij zijn stevige takken ook geschikt als een stammetje. Deze hortensia's zijn in mooie zachte tinten verkrijgbaar als roomwit, lime groen en roze. De Wims Red is een van de bijzondere variant die tijdens zijn bloeiperiode in kleur veranderd van bloesem wit naar herfst rood! 
 • Eikenblad hortensia's: De Hydrangea quercifolia, verraad door zijn naam meteen één van zijn bijzondere eigenschappen: zijn Eikenblad vorm. dit mooie blad verkleurt van de zomer tot najaar ook nog eens zeer mooi van donkergroen naar een purperrode herfst kleur. Zijn pluimvormige, room witte bloemen vormen een mooi geheel op dit kleurenpallet.
 • Black steel hortensia's: Uniek in deze plantgroep is de Black steel hortensia. Naast zijn prachtige variatie aan bloemen, heeft deze hortensia bijzondere zwarte bloemstelen. Echte eyecatcher voor een plant en tuinliefhebber. Heb je interesse in dit soortje, reserveer ze dan tijdig.
 • Little (Dwerg) hortensia's: Voor alle kleinere tuinen, lage border of in pot zijn er de Little hortensia's. Door hun compacte groei zeer geschikt én je hoeft ze niet te snoeien! Handig én mooi dus! Verkrijgbaar in diverse kleuren.
 • For Ever and Ever: Deze mooie hortensia bloeit als enige variant op zowel 1 jarig als op 2 jarig hout. Je hoeft tijdens het snoeier dus nergens rekening mee te houden! Lekker terug knippen in jouw gewenste hoogte, wanneer het jou past en deze plant zal je altijd verblijden met zijn bloemen pracht.

Aanplant tips:

 • Plant je een hortensia in border of tuin, gebruik dan altijd DCM Vivimus. deze aanplantgrond stimuleert de wortelontwikkeling en zorgt hiermee voor een goede start op zijn nieuwe groeiplek.
  Blauw - Paarse hortensia hebben behoefte aan een zure grond. De juiste zuurtegraad zal de bloem deze prachtige kleur geven. Als de zuurtegraad te laag is, verandert de kleur naar roze.
  Voor deze kleuren plant je met DCM Vivimus voor zuurminnende planten.
  Door jaarlijks een laagje DCM Tuinturf bij de plant te strooien, hou je de juiste zuurtegraad en isoleer je voor de warme zomer en koude winterdagen de wortelkluit. Dit strooien van tuinturf adviseren wij voor alle types en kleuren hortensia's.
 • Plant je in pot of bloembak, gebruik dan een hele luchtige en vezelrijke potgrond! Hendriks Excellent potgrond is voor de kleuren: wit en roze zeer geschikt. Dankzij onze speciale structuur houdt deze potgrond het vocht goed vast en kunnen de wortels makkelijk groeien.
  Voor de kleuren: blauw en paars gebruik je DCM potgrond voor zuurminnende planten. Deze grond heeft de juiste zuurtegraad voor de ontwikkeling van de juiste kleur.

Snoei tips:

 • Macrophylla soorten bloeien op 2 jarig hout. Belangrijk is dus dat je de takken jaarlijks om en om weg knipt. De takken die je het ene jaar laat staan, zijn volgend jaar aan de beurt! In het najaar kun je indien gewenst de uitgebloeide bloemen eruit knippen. In het voorjaar, medio maart kunnen de takken gesnoeid worden.
 • Paniculata hortensia's kun je ieder jaar terug snoeien tot ca 25 cm. Doe dit medio maart, dan is de ergste kans op vorst verdwenen.

Bemesting tips:

Hortensia's zijn planten die uitbundig bloeien en groeien. Om ze in een goede conditie te houden hebben ze extra voeding nodig. Kies hiervoor DCM meststof voor hortensia. Deze meststof bevat ook aluin, dat ervoor zorgt dat de blauwe hortensia's blauw gaan bloeien. DCM mest stof voor hortensia's is makkelijk te doseren en wordt snel door de planten opgenomen.

Heeft u graag meer informatie of wilt u hortensia's bij ons bestellen, neem dan gerust contact op.

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie