• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Najaarsbloeiers

Na een rijkbloeiende zomer, neem je richting de herfst afscheid van je zomerbloeiers in tuin of pot. Niet getreurd, er zijn tal van planten die hun hoogtepunt in het najaar nog moeten bereiken.
Je kunt diverse soorten al in de zomer in je tuin of plantenbak planten, hierdoor creëer je een mooie kleurrijke overgang van zomer naar najaar. Geniet je de hele zomer van je eenjarige zomerbloeiers en wil je tijdens de herfst dit plaatje vervangen voor een herfstsfeer? Dan kun je in dit plantseizoen óók bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment. Zo wissel je jouw tuin, balkon of pot eenvoudig en snel om naar een ander seizoen.

Dus voor een mooie herfstsfeerin in tuin of borden, kun je kiezen voor eenjarige seizoensbloeiers, die er in een handomdraai in het herfst seizoen voor de herfstsfeer zorgen of zomer / laatbloeiende vaste tuinplanten. Deze kun je jaarrond aanplanten en zullen in de late zomer / herfst je telkens weer verrassen.

We zullen onderstaand meer informatie en inspiratie geven voor deze herfst tuinplanten.

Maak kennis met onze top 3 laatbloeiende vaste planten!

  • Zonnehoed (Echinacea)

  • Zilverkaars (Actaea)

  • Zonnekruid (Helenium)

1. Zonnehoed (Echinacea)

De zonnehoed is een winterharde vaste plant, in diverse kleuren verkrijgbaar. Deze "madeliefachtige bloemen" zijn een opvallende verschijning van juli tot aan oktober. De plant, ook wel bekend als Echinacea, staat graag met zijn koppie in het zonnetje, in een goed waterdoorlatende grond. De zonnehoed is niet alleen aantrekkelijk voor ons, maar ook vlinders en andere insecten zijn er dol. Wist je dat je de blaadjes kunt eten? Verwerk ze eens in een salade voor een heerlijke maaltijd!

2. Zilverkaars (Actaea)

Ook met de zilverkaars (Actaea) voeg je een bijzondere bloem toe aan je tuin of border. Deze vaste plant is met zijn opvallende pluim (in diverse kleuren verkrijgbaar) een graag geziene gast in de nazomer- en herfsttuin. In de bloeiperiode (september en oktober) verrast hij je met een beeldschone bloem met sterke geur. Die geur is dan ook aantrekkelijk voor allerlei bijen en vlinders. Zet de wintergroene bloeier op een plek in de halfschaduw voor de beste groei en bloei. 

Tip! De Actaea kan wel 2 meter hoog worden. Het is dus slim om de plant een plekje aan de achterkant van je border te geven, zodat andere bloeietuinplanten  zich niet te hoeven verstoppen.

3. Zonnekruid (Helenium)

Voor echte levendige en warme kleuren moet je bij de Helenium zijn. Zonnekruid produceert immers jaar na jaar massa's madeliefachtige bloemen in rijke oranje, rode en gele tinten. Van augustus tot oktober kan je van deze zonaanbidder genieten. Ook Helenium trekt vlinders en andere bestuivende insecten aan. Vogels kunnen op hun beurt weer genieten van de zaadknoppen in de winter. Goed voor de biodiversiteit!

 

Ben je geïnspireerd geraakt in deze categorie en wil jij een tuin die ook in de tweede helft van de zomer uit zijn voegen barst van de kleur en fleur? Ga dan snel aan de slag met bovenstaande of allerlei andere laatbloeiers. Onze medewerkers vertellen je graag, welke andere planten hun bloeiende hoogtepunt bereiken en jouw tuin in een nazomerparadijs kunnen veranderen. Leuk voor jou, maar ook voor onze fladderende tuinvrienden. Voor vragen of advies ben je altijd welkom. Tot snel!

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie