• Persoonlijk advies van de kweker
 • Koop rechtstreeks bij de kweker
 • Enorm assortiment
 • De beste kwaliteit van de regio
 • Overdekt winkelen

Verzorgingstips boeketten

Om een boeket lang mooi te houden in een vaas hebben we hieronder wat tips voor je verzameld. Want met de juiste zorg voor je snijbloemen kun je extra lang genieten.
Niet iedere bloem of boeket heeft natuurlijk dezelfde wensen, dus als onze medewerker u nog extra tips geeft, is dat ook een mooie toevoeging!

 1. Zet het boeket zo snel mogelijk in het water, zo voorkom je dat de stelen indrogen. Heb je misschien een wat langere rit voor de boeg, of is de temperatuur buiten hoog? Vraag gerust een van onze medewerkers voor bijvoorbeeld een 'leen-emmer';
 2. Zorg ervoor dat je vaas schoon is, dit doe je eenvoudig door de vaas goed te schrobben met een klein beetje chloor. Daarna even goed uitspoelen.
 3. Haal aan de onderkant van de bloemsteel of tak het blad weg. Dit is belangrijk, want blad dat een tijdje in het water staat kan gaan zorgen voor bacteriën. Door het blad te plukken blijft het vaas-water langer schoon en zal je boeket ook langer mooie blijven;
 4. Vul de vaas met voldoende water, tulpen en rozen hebben veel water nodig in de vaas. Gemengde boeketten kunnen met wat minder water toe. De temperatuur mag lauw warm zijn.
 5. Voeg snijbloemen voedsel toe aan het water, dit voorkomt namelijk bacterie vorming; 
 6. Snij alle stelen schuin af, doe dit met een schilmesje om een mooie scherpe snijrand te maken. Hierdoor wordt de wateropname makkelijker.
 7. Zet bloemen niet op de tocht, of bij een warmte bron. 

Wist je dat?

 • Tulpen staan ook super leuk buiten op de terrastafel, de bloeitijd is dan echt super lang! Ze kunnen zelfs tegen een paar graden vorst buiten in de vaas: probeer het maar eens!
 • Diverse kleine vaasjes met een enkele bloem ook super sjiek staat op je eet-tafel.
 • Zijden bloemen zich mooi laten combineren met 'echt-groen';

 

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie