• Persoonlijk advies van de kweker
  • Koop rechtstreeks bij de kweker
  • Enorm assortiment
  • De beste kwaliteit van de regio
  • Overdekt winkelen

Groenten in een kasje

Tomaten, komkommers, paprika's, aubergine en meloenen kun je goed in een kasje kweken. Deze planten houden namelijk van warmte. Medio april is het voor het een (onverwarmd) hobbykasje de tijd om te gaan planten.
In ons plantencentrum houden we goed het weer in de gaten. En dan met name de nachttemperaturen! Als de nachttemperatuur hoger zijn dan 12 graden Celsius geven is het warm genoeg voor de planten in het hobbykasje, want dan kunnen ze actief gaan groeien.

In ons assortiment vind je productieve rassen, rassen waarvan je volop kunt oogsten. Ook zijn ze zeer resistent tegen allerlei plantenziektes, dit draagt bij aan een lange pluk-periode. 
Wist je dat je onder een komkommerplant heel goed sla planten, koolrabi, bieslook of basilicum kunt planten. Deze combi gaat perfect samen! En je plek in je hobbykas is optimaal benut.

Heb je een zelf al goede ervaringen met bepaalde rassen, bijvoorbeeld omdat ze zo lekker waren, bewaar dan goed het planten etiket. Dit zorgt ervoor dat je het aankomend jaar makkelijk hetzelfde soortje kunt vinden.

   

 

Naast de vollegronds groente zoals sla en koolsoorten, kunnen kruiden natuurlijk ook in het hobbykasje. Vorstgevoelige planten zoals perzik, abrikoos of nectarines kunnen perfect in het kasje. Zo bescherm je de bloesem tegen vorst en zal ook het rijpen van de vruchten makkelijker gaan. Ook druiven kunnen in het hobbykasje. Geef deze regelmatig water, zodat de vruchten voldoende vocht krijgen.

In onderstaand overzicht is het assortiment groente planten weergegeven, welke vanaf het voorjaar aanbieden uit eigen kwekerij.
Enkele rassen zijn van naam verandert, de oude naam staat dan tussen haakjes erachter.
Niet alle planten hoeven in een hobbykasje, ze hebben graag meer ruimte of eisen geen hoge temperatuur. Twijfel je of de groente plant in het hobby kasje kan, vraag het ons gerust.

Wist je dat je met een paar tips een nog hogere opbrengst kunt krijgen. We leggen je graag uit hoe je een tomaten plant moet dieven en waarom je een komkommer moet dunnen.

Contact

Assortiment groente uit eigen kwekerij Alle groente & kruiden 

 

Plantenadvies nodig?

Naar ons plantenadvies 

Beplantingsplan nodig?

Meer informatie